Annons
Kultur

South By Southwest blir digital 2021

Nöje • Publicerad 22 september 2020
Så här brukar det se ut i Austin i mars, när South By Southwest äger rum. Arkivbild.
Så här brukar det se ut i Austin i mars, när South By Southwest äger rum. Arkivbild.Foto: Jack Plunkett/AP/TT

Multimediafestivalen South By Southwests (SXSW) arrangörer förbereder sig på en verklighet som inkluderar coronapandemin även nästa år, och meddelar att festivalens huvuddel 2021 ska hållas på nätet.

I mars i år blev SXSW ett av de första stora evenemangen i USA som tvingades ställa in på grund av pandemin. Med anledning av det fortsatt osäkra läget arrangeras därför "SXSW Online", med samtal, visningar, utställningar och möjligheter till mingel, 16–20 mars nästa år, skriver arrangörerna på festivalens hemsida.

Annons

Det innebär inte att allt hopp för en fysisk festival på plats i Austin, Texas, är släckt. Enligt arrangörerna förs en "kontinuerlig dialog med staden och de berörda myndigheterna" om att kunna arrangera något.

Ett flertal svenska band och artister, bland andra Arre! Arre!, Sarah Klang, Cobrah, Shitkid och Sofia Talvik, skulle ha uppträtt på årets upplaga av festivalen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons