Annons
Kultur

Spanien gör egen version av "The crown"

Spanske ex-kungen Juan Carlos liv och leverne ska skildras i en "The crown"-liknande tv-serie.
Tv • Publicerad 6 juli 2021
Dåvarande drottning Sofia och kung Juan Carlos av Spanien på väg till svenske kungens privata födelsedagsmiddag på Drottningholms slott i april 2006. Arkivbild.
Dåvarande drottning Sofia och kung Juan Carlos av Spanien på väg till svenske kungens privata födelsedagsmiddag på Drottningholms slott i april 2006. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Det är den spanske regissören Javier Olivares som ska ta sig an ex-kungen Juan Carlos historia. Han har redan planerat tre säsonger om kungen som abdikerade 2014 och gick i exil förra året efter misstankar om skattefusk, skriver SVT.

Tv-serien ska heta "El rey" ("Kungen") och är delvis baserad på boken "Yo, el rey" ("Jag, kungen") av Pilar Eyre.

Annons

– I boken hittade jag hittade en berättarmässig guldgruva. Hon beskriver hans barndom i exil, relationen till hans far Don Juan de Borbón och hans första kontakter med Franco, säger regissören Javier Olivares till El País.

På senare år har dock ex-kungens popularitet dalat kraftigt efter elefantjakter, otrohetsaffärer och misstankar om korruption. 2014 abdikerade han till förmån för sin son Felipe och 2020 gick han i exil. Han lever nu i Abu Dhabi i Förenade arabemiraten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons