GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spretigt med Sampa the Great

Skivrecension • Publicerad onsdag 22:08 • Uppdaterad torsdag 21:52
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Hip hop

Sampa the Great

Album: As above, so below

Skivbolag: Loma Vista Recordings

Zambiska 29 -åringen Sampa the Great satte sin prägel på musikindustrin när hennes debutalbum släpptes 2019. Skivrecensenter världen över har beskrivit henne som en nyskapande artist med upplyftande budskap. Visserligen stämmer den beskrivningen in på det här albumet. Sampa the Great bjuder på en överdos av sin kreativa palett.

Den exotiska blicken och skeva förväntningar i branschen lyfts samtidigt som musikvideon till ”Never forget” ger ett varmt intryck med afrikanska ljudlandskap i bakgrunden. Precis när örat börjar bli uppvärmt vänder det. Ibland rappar hon till ett välproducerat beat, som sen går över i ett lager av gospel. Albumet som helhet är spretigt och låtarna är lite för mycket av allt. Resultatet blir en genrelös produkt som inte går att sätta fingret på.

Yasmine AbdullahiSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.