Annons
Kultur

Stark start för nya "Gossip girl" i USA

Tv • Publicerad 13 juli 2021
Skådespelarna Jordan Alexander, Savannah Smith and Whitney Peak på premiären av nya "Gossip girl" i USA den 30 juni.
Skådespelarna Jordan Alexander, Savannah Smith and Whitney Peak på premiären av nya "Gossip girl" i USA den 30 juni.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Nya "Gossip girl" är den hittills mest sedda originalserien under en premiärhelg hos HBO Max, enligt strömningstjänsten.

Sedan serien gjordes tillgänglig i torsdags har det första avsnittet setts i 555 000 amerikanska hushåll, skriver Deadline. Det är de bästa tittarsiffrorna som en originalserie hos den relativt nya strömningstjänsten HBO Max hittills har kommit upp i de fyra första dagarna. Serien uppmärksammades också stort på Tiktok.

Annons

Handlingen utspelar sig åtta år efter att originalseriens berättelse knöts ihop. I uppföljaren får tittarna åter följa ungdomar i en privilegierad privatskola på Manhattan, men det är nu en ny grupp av bekantskaper.

Serien är skriven av Joshua Safran, som även delvis var med och skrev originalserien när den sändes 2007–2012. Liksom föregångaren är nya "Gossip girl" baserad på bokserien med samma namn skriven av Cecily von Ziegesar.

När serien släpps i Sverige är ännu inte klart.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons