Annons
Kultur

Stemme, Asplund och Märak öppnar operahösten

Opera • Publicerad 11 augusti 2021
Sofie Asplund och roboten Elsa medverkar i den galaföreställning som inviger hösten på Kungliga Operan i Stockholm. Den 2 oktober sänds den via Folkets hus och parker. Pressbild.
Sofie Asplund och roboten Elsa medverkar i den galaföreställning som inviger hösten på Kungliga Operan i Stockholm. Den 2 oktober sänds den via Folkets hus och parker. Pressbild.Foto: Klara G

Operasångerskorna Nina Stemme och Anna Larsson medverkar tillsammans med artisten och jojkaren Maxida Märak i den jubileumsgala som öppnar hösten på Kungliga Operan i Stockholm 28 augusti.

Alla galans artister har det gemensamt att de fått stipendium från Anders Walls stiftelse tidigt i sina karriärer. Stiftelsen har delat ut stipendier till unga talanger inom bland annat musik i 40 år, vilket firas genom galaföreställningen som satts samman av Linus Fellbom och Charlotte Hellekant och som hämtat inspiration från andra stipendiaters arbeten inom bland annat medicin, teknik och miljö.

Annons

Ambitionen har varit att skapa en konsert med sammanhang snarare än att rada upp olika "örhängen" förklara de i ett pressmeddelande.

I galan ingår också stycket "Prism" av kompositören och stipendiaten Jacob Mühlrad. Galakvällen spelas in för att den 2 oktober sändas av Folkets hus och parker. Bland de medverkande artisterna finns även violinisten Daniel Lozakovich och sopranen Elisabet Strid med flera.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons