Annons
Kultur

Stort konststipendium till Åsa Cederqvist

Konst • Publicerad 12 april 2023
Konstnären Åsa Cederqvist tilldelas Carl Axel Valéns konststipendium. Pressbild.
Konstnären Åsa Cederqvist tilldelas Carl Axel Valéns konststipendium. Pressbild.Foto: Lisa Björk

Konstnären Åsa Cederqvist är årets mottagare av Carl Axel Valéns konststipendium. Hon får priset för att hon "med lekfullhet och humor ställer allvarliga frågor om det väsentliga i livet", skriver juryn i sin motivering.

Prissumman är 200 000 kronor och i stipendiet ingår även att Åsa Cederqvists konst visas i en utställning på Eskilstuna konstmuseum under hösten.

Annons

Åsa Cederqvist, född 1975, är utbildad på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan. Hon har verkat som professionell konstnär i drygt tjugo år, med både utställningar, framträdanden och utsmyckningar samt varit lektor i konst.

Priset delas sedan 2006 ut av Carl Axel Valéns stiftelse i syfte att stödja utbildning och vidareutbildning av konstnärer och konsthantverkare verksamma i Sverige.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons