GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Strömstedt och Lerin i nytt bokprojekt

Artisten Niklas Strömstedt och konstnären Lars Lerin samarbetar i ett nytt bokprojekt, när katten Kerstin ger ut sina memoarer.
Kultur • Publicerad 21 juni 2022
Lars Lerin samarbetar med Niklas Strömstedt i boken "Vid regnbågens slut finns en katt". Arkivbild.
Lars Lerin samarbetar med Niklas Strömstedt i boken "Vid regnbågens slut finns en katt". Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det rör sig om Niklas Strömstedts katt, som på senare tid har blivit ett stort namn på sociala medier. Boken ska skildra "en katts funderingar om livet".

“Det händer något speciellt när man betraktar människan och världen genom en katts ögon. Plötsligt framstår vi som ganska underliga varelser, som använder konstiga ord och bryr oss om udda saker. Med lite humor och självdistans blir även de stora frågorna i livet greppbara. Det har vi velat förmedla i Kerstins bok”, säger Niklas Strömstedt i ett pressmeddelande.

Lars Lerin, som själv fattat tycke för kattens Instagramkonto, illustrerar bilderna.

“Jag har länge uppskattat Kerstins finurliga formuleringar och hennes livsfilosofi. Jag har själv katter och tycker mig se mycket av Kerstin i dem. Därför har det varit extra kul att skapa de här bilderna”, säger han i pressmeddelandet.

Boken ges ut den 13 september.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.