Annons
Kultur

Svart skådespelerska tar över som "Batwoman"

Tv • Publicerad 9 juli 2020
För första gången spelas karaktären Batwoman av en svart kvinna, då Javicia Leslie tar över rollen i tv-serien med samma namn. Arkivbild.
För första gången spelas karaktären Batwoman av en svart kvinna, då Javicia Leslie tar över rollen i tv-serien med samma namn. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

För första gången i en film- eller tv-produktion kommer superhjälten "Batwoman" att spelas av en svart kvinna, när den amerikanska skådespelerskan Javicia Leslie tar på sig dräkten i den andra säsongen av tv-serien med samma namn, skriver Variety. Leslie tar över rollen från den australiska skådespelerskan och modellen Ruby Rose, som var den första öppet lesbiska superhjälten på amerikansk tv.

"Jag är extremt stolt över att vara den första svarta skådespelerskan som får spela Batwomans legendariska roll på tv – och som bisexuell kvinna är jag hedrad att få vara delaktig i denna banbrytande tv-serie som har banat väg för hbtq-personer," säger Javicia Leslie i ett uttalande.

Annons

Den andra säsongen av "Batwoman" har premiär i januari 2021 på den amerikanska tv-kanalen The CW.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons