Annons
Kultur

Svensk tävlar på Toronto filmfestival

Filmskaparen Jerry Carlssons nya kortfilm "Lyckad upptining av herr Moro" är uttagen till Toronto filmfestival.
Därtill visas fyra svenska samproduktioner på festivalen.
Film • Publicerad 12 augusti 2021
Den svenska filmskaparen Jerry Carlssons kortfilm "Lyckad upptining av herr Moro" är uttagen till Toronto filmfestival.Foto: Løvland, Marianne/NTB/TT

"Det känns underbart. Jag är otroligt glad över att filmen får sin internationella premiär på Torontos filmfestival och ser fram emot att filmen ska få möta en internationell publik", säger Jerry Carlsson i ett pressmeddelande.

Filmens handling kretsar kring herr Moros reaktion på att hans ex-partner Adrian, som varit nedfrusen i 43 år, nu ska tinas upp.

Annons

"Jag ville utforska de känslor som uppstår hos den levande partnern, som nu är i 60-årsåldern och inser att han har svårt att komma ihåg de minnen och känslor som han en gång haft för sin partner. Det är en omvänd sorgeprocess, där känslor och minnen som han har förträngt måste tinas upp", säger Carlsson.

I rollerna syns bland andra Richard Sseruwagi, Doreen Ndagire och Lisette Pagler.

Det här är andra gången som en film av Carlsson visas på en av världens största filmfestivaler. I fjol tävlade han med kortfilmen "Nattåget" på Venedig filmfestival.

Utöver det är fyra svenska samproduktioner klara för Toronto. "Costa Brava Lebanon", "Farha", "Världens värsta människa" och "Bergman Island" visas alla i på festivalen. (TT)

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons