Kultur

Taylor Swift krossar allt motstånd

Musik • Publicerad 2 augusti 2020
Taylor Swift går in som etta i USA – igen. Arkivbild.
Taylor Swift går in som etta i USA – igen. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Taylor Swifts överraskningsalbum "Folklore" har sålt i över 850 000 exemplar i USA på bara en vecka. Det gör förstås att skivan går rakt in på den amerikanska albumlistans förstaplats och det innebär också den bästa debutveckan i år – med råge.

Juice Wrlds "Legends never die" var tidigare det album som gått bäst under sin debutvecka i år – "Folklore" har dock sålt i över 400 000 fler exemplar än den skivan.

Tidigare i helgen kom nyheten om att "Folklore" sålt i över två miljoner exemplar globalt, vilket redan nu gör det till ett av årets bäst säljande album. Då avslöjades också att Taylor Swift-skivan strömmades 80,6 miljoner gånger på Spotify på releasedagen den 24 juli. Det är nytt rekord för en kvinnlig artist.

"Folklore" har beskrivits som Taylor Swifts "indiealbum". The National-medlemmen Aaron Dessner har varit med och skrivit och producerat skivan som bland annat innehåller ett samarbete med Bon Iver.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.