Annons
Kultur

"The crown" får ytterligare en säsong

Nöje • Publicerad 10 juli 2020
Imelda Staunton får spela drottning Elisabeth i ytterligare en säsong av "The crown".
Imelda Staunton får spela drottning Elisabeth i ytterligare en säsong av "The crown".Foto: Domenico Stinellis/AP/TT

Ett glatt beskedet för alla som älskar att följa intrigerna inne i tv-versionens Buckingham Palace: Det blir en sjätte och sista säsong av "The crown".

Netflix skriver på Twitter att den populära dramaserien får förnyat förtroende, trots att strömningstjänsten så sent som i februari i år meddelade att serien skulle få en säsong mindre än vad skaparen Peter Morgan tänkt.

Annons

Nu säger Morgan på Twitter att: "När vi började prata om den femte säsongens olika berättelsetrådar och hur deras komplexitet och bredd skulle göras rättvisa blev det tydligt att vi borde gå tillbaka till den ursprungliga planen och göra sex säsonger".

Netflix stänger däremot dörren för ytterligare säsonger, och Morgan säger att förlängningen inte innebär att serien tar sig längre fram i tiden, utan att handlingen i "The crown" som tidigare planerat kommer att avslutas under tidigt 2000-tal.

Exakt sändningsdatum för den sista säsongen är inte klart.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons