Annons
Kultur

"The crown" knyter ihop den kungliga säcken

Tv • Publicerad 16 oktober 2023
Prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) semestrar i Frankrike tillsammans med sönerna Harry och William (Fflyn Edwards och Rufus Kampa). Pressbild.
Prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) semestrar i Frankrike tillsammans med sönerna Harry och William (Fflyn Edwards och Rufus Kampa). Pressbild.Foto: Daniel Escale/Netflix
Netflix har i finalsäsongen av "The crown" återskapat den ikoniska bilden av prins Charles som poserar med sönerna i Skottland. Pressbild.
Netflix har i finalsäsongen av "The crown" återskapat den ikoniska bilden av prins Charles som poserar med sönerna i Skottland. Pressbild.Foto: Keith Bernstein/Netflix

Den 16 november är det premiär för sjätte och sista säsongen av dramaserien "The crown" och nu har Netflix släppt bilder från de första fyra avsnitten.

Finalsäsongen, som är indelad i två sektioner, inleds sommaren 1997, Charles (Dominic West) och Dianas (Elizabeth Debickis) första sommar som frånskilt par, där de semestrar med sönerna på högst olika sätt.

Annons

Medan prins Charles poserar för pressen med prinsarna i ett grådisigt Skottland fylls tabloiderna av paparazzi-bilder på Diana och sönerna som gästar Mohamed Al Fayed och hans familj i södra Frankrike. Al Fayed ägde då hotellet Ritz i Paris och varuhuset Harrods i London.

Det är när Diana återvänder ensam för en andra Medelhavssemester tillsammans med sonen Dodi Al Fayed som det ödesdigra slutet närmar sig.

Dominic West säger i ett uttalande om sin roll som prins Charles: "Jag tror att han bär på både verklig sorg och medkänsla. Det som är fint med 'The crown' är att man får se dessa offentliga personers privata sidor."

Den andra delen, som består av sex avsnitt, släpps den 14 december.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons