Annons
Kultur

The Four Seasons-medlemmen Tommy DeVito död

Musik • Publicerad 22 september 2020
Peter Johansson (bilden) spelarde Tommy DeVito i den svenska uppsättningen av "Jersey boys". Nu är DeVito död. Arkivbild.
Peter Johansson (bilden) spelarde Tommy DeVito i den svenska uppsättningen av "Jersey boys". Nu är DeVito död. Arkivbild.Foto: Nora Lorek/TT

Tommy DeVito, en av ursprungsmedlemmarna i doo wop-gruppen The Four Seasons, har gått bort i sviterna av covid-19 vid 92 års ålder.

Hans Four Seasons-kollegor Frankie Valli och Bob Gaudio uttrycker sin sorg över DeVitos bortgång i ett gemensamt uttalande, skriver Variety : "Det är med stor sorg vi meddelar att Tommy DeVito har gått bort. Han kommer att saknas av alla som älskade honom."

Annons

The Four Seasons hade tre Billboardettor i rad åren 1962–1963 med låtarna "Sherry", "Big girls don't cry" och "Walk like a man". Gruppen knep återigen förstaplatsen med 1964 års singel "Rag doll".

De valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 1990, och förevigades i musikalen (och sedermera även filmen) "Jersey boys".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons