GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Thelonious Monks familj fördömer filmatisering

Film • Publicerad 22 juli 2021
Jazzpianisten Thelonious Monk under en konsert 1963. Den legendariske musikern gick bort 1982. Nu fördöms en planerad filmatisering av hans liv av familjen. Arkivbild.
Jazzpianisten Thelonious Monk under en konsert 1963. Den legendariske musikern gick bort 1982. Nu fördöms en planerad filmatisering av hans liv av familjen. Arkivbild.
Foto: AP

– Jag hatar manuset och det är jag som kontrollerar musiken i Thelonious diskografi. Det finns ingen inblandning från någon i Monks familj i det här projektet och vi fördömer det, säger TS Monk, son till den legendariske jazzmusikern Thelonious Monk, till Pitchfork.

Fördömandet kommer mindre än en dag efter nyheten att Yasiin Bey, tidigare känd som rapparen Mos Def, ska spela huvudrollen i en filmatisering av Monks liv.

– Projektet och dess tillkännagivande är helt och håller oauktoriserat, säger sonen TS Monk.

Inspelningen av filmen "Thelonious" är planerad att påbörjas sommaren 2022 och ska enligt filmens producenter fokusera på "Monks kamp för att nå framgång i musikbranschen, psykisk ohälsa och triangeldramat med hans fru Nellie och en av världens rikaste kvinnor, Nica Rothschild".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.