Annons
Kultur

Theoz avbokar Furuvikskonsert efter hatstorm

Theoz var ett av Furuviks första artistsläpp inför sommaren. Nu avbokas spelningen efter att han har fått en hatstorm mot sig på grund av schimpansdramat i fjol.
Musik • Publicerad 4 april 2023
Theoz avbokar sommarens spelning på Furiviksparken. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Enligt Furuvik har hat och hot riktats mot både Theoz och artistens familj efter att djurparken under måndagen gick ut med sommarens fem första bokningar.

"Vi är många som fortfarande bär med oss den tragiska schimpanshändelsen och det är något vi kommer leva med länge. Men det är otroligt ledsamt att se att vuxna människor väljer att sprida så mycket hat mot en artist och dess familj", säger Sandra Wilke, vd på Furuvik i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt Furuviksparken har man i samband med bokningarna haft en dialog med artisterna och bokningsbolagen om schimpansrymningarna och hur parken följt upp händelsen. Theoz själv skriver att han hoppas att folk har förståelse för hans beslut.

"Det känns såklart jättetråkigt att behöva ställa in ett av mina turnéstopp i sommar men i detta fall kändes det rätt i hjärtat då jag inte vill uppröra mina fans eller att jag och min familj ska ta skada av kritiken mot Furuviksparken sedan händelsen 2022", säger artisten i en kommentar.

Det var den 14 december som schimpanserna rymde från sina hägn på djurparken. Fyra av dem avlivades, och inte förrän den 17 december hade parkens personal fått in de förrymda djuren i sina hägn igen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons