Annons
Kultur

Tidigare Massive-vd lämnar bolaget helt

Spel • Publicerad 14 mars 2022
David Polfeldt. Arkivbild.
David Polfeldt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Malmöstudion Massives tidigare vd David Polfeldt lämnar bolaget, uppger han i en intervju i nyhetsbrevet Hit Point, enligt Video Game Chronicle.

Polfeldt har arbetat 17 år på Massive, och meddelade förra året att han hoppade av som vd, men hade tänkt att efter ett halvårs tjänstledighet återvända i någon form av roll i Massive eller moderbolaget Ubisoft.

Annons

Men nu har han lämnat in sin avskedsansökan, enligt nyhetsbrevet. Vad han ska hitta på är oklart.

Massive ligger bakom flerspelarserien "The division", och arbetar nu dels på ett "Avatar"-spel, dels ett "Star wars"-spel. Förra året hade studion omkring 700 anställda.

– Jag tror att min filosofi och kompetens fungerar bra för en viss grupptyp med en viss storlek. Jag tror inte att jag är rätt person att leda det studion har blivit. Och jag är helt och hållet tillfreds med det, säger Polfeldt i nyhetsbrevet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons