Annons
Kultur

Tiktok-musikal samlade in en miljon dollar

Musik • Publicerad 3 januari 2021
Tituss Burgess, Ashley Park och Adam Lambert medverkar i musikalen. Arkivbild.
Tituss Burgess, Ashley Park och Adam Lambert medverkar i musikalen. Arkivbild.Foto: TT

Det började som en Tiktok-trend och slutade på Broadway. Nu har "Ratatouille"-föreställningen samlat in mer än åtta miljoner kronor till en skådespelarfond.

Den virtuella Broadwayföreställningen "Ratatouille: The Tiktok Musical" har samlat in mer än en miljon dollar, motsvarande ungefär 8,2 miljoner svenska kronor, under premiärkvällen. Det skriver Deadline. Pengarna går The Actors Fund, en välgörenhetsorganisation som stöttar artister och scenarbetare.

Annons

Allting började med att Tiktok-användaren Emily Jacobsen hyllade den animerade filmen "Rataouille" med en sångvideo på plattformen. Videon blev viral och andra användare hakade på. Snart hade ett slags spontan Ratatouille-musikal uppstått.

Broadway fångade upp trenden och beslutade sig för att göra en riktig produktion. I huvudrollen syns Titus Burgess som råttan Remy, även Ashley Park och Adam Lambert medverkar.

"Ratatouille: The Tiktok Musical" hade premiär den 1 januari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons