GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tranemos kommunpoet släpper diktbok

Kultur • Publicerad 12 juni 2022
Jimmy Alm, kommunpoet i Tranemo. Arkivbild.
Jimmy Alm, kommunpoet i Tranemo. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Kommunpoeten i Tranemo, Jimmy Alm, släpper en diktbok. Den handlar bland annat om invånarna i Uddebo där han bor.

Boken, i vilken 59 dikter samlas, är ett resultat av projektet "Dikta dig". Under ett år har kommunpoeten träffat Uddebobor och utifrån deras berättelser skrivit en dikt till dem.

– Det finns glada dikter i den och det finns dikter som kanske är lite mer sökande efter sin plats i livet, berättar Alm för P4 Sjuhärad.

– Många av de nyinflyttade i Uddebo har ganska öppet sinne, utforskar sig själva, arbetar med sig själva och funderar väldigt mycket över livet och vilka låsningar man kanske har i sin personlighet som man vill öppna upp.

Varje person som medverkar i boken har fått dikten uppläst för sig.

Projektet har även omfattat skrivkurser för kommuninvånarna och samarbeten med andra konstnärer. "Dikta dig" avslutas i september 2022 och har ingått i kommunpoetsprojektet.

Rättad: Tidigare uppgavs fel namn på byn där Jimmy Alm bor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.