Annons
Kultur

Tre nya Star wars-filmer på gång

Tre nya Star wars-filmer är just nu under arbete, varav en med Daisy Ridley i rollen som Rey.
Film • Publicerad 7 april 2023
Daisy Ridley gör rollen som Rey i en av de nya Star wars-filmerna som är under arbete. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Ridley, som senast spelade Rey i 2019 års “Star wars: the rise of Skywalker”, kommer nu att axla manteln och greppa ljussabeln igen. Filmen ska nämligen fokusera på tiden efter den senaste filmen och Reys arbete med att bygga en ny Jediorder.

– Jag är så glad att vara tillbaka, säger hon vid ett evenemang i London där satsningen presenterades.

Annons

Regissör för den planerade filmen är pakistanskan Sharmeen Obaid-Chinoy, som därmed kommer att bli den första kvinna att regissera en Star wars-film.

– Jag har alltid älskat hjältar, sådana som lyckas mot alla odds. För mig är detta hjärtat i Star wars-filmerna, säger hon i London.

Hon har tidigare vunnit två Oscarsstatyetter för “Saving face”, 2011, och “A girl in the river: the price of forgiveness”, 2015.

För manus står Steven Knight som tagit över efter att de ursprungliga manusförfattarna, Damon Lindelof och Justin Britt-Gibson, lämnade projektet i februari. Steven Knight har tidigare bland annat skrivit manuset till tv-serien “Peaky blinders”.

Enligt Variety ska även Dave Filoni och James Mangold regissera ytterligare två separata filmer inom rymdfranchisen.

– Den kommer att utspelas 25 000 år innan alla Star Wars-filmer, och kommer att handla om begynnelsen av Kraften (The Force), säger Mangold om den film han ska regissera i London.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons