Annons
Kultur

Tusental i publiken – nu anmäls kommunen

Musik • Publicerad 10 juli 2021
Lunds kommun anmäls för brott mot ordningslagen och covid-19-lagen. Bilden föreställer ett annat musikevenemang. Arkivbild.
Lunds kommun anmäls för brott mot ordningslagen och covid-19-lagen. Bilden föreställer ett annat musikevenemang. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Tusentals personer samlades i Lund för att lyssna på Smith and Thell på torsdagen – trots att det bara fanns tillstånd för en publik på 500 personer. Nu anmäls Lunds kommun av polisen för brott mot ordningslagen och covid-19-lagen. Det skriver Kulturnytt i P1.

Det var evenemanget Sommarlund i Stadsparken som lockade det stora antalet besökare. Enligt de nya reglerna kan 3 000 samlas på ett evenemang utomhus om det finns angivna sittplatser. Något som inte fanns, enligt Kvällsposten.

Annons

– Det hade också behövt vara avstånd mellan varje sällskap, som max får vara fyra personer. Det är där det har brustit ikväll, sade polisens presstalesperson Evelina Olsson tidigare till tidningen.

Arrangören anser att de gjort vad de kunnat för att hålla evenemanget smittsäkert, enligt Kvällsposten.

– Sen kom fler personer utanför vårt planerade område. Där får vi titta i efterhand på hur långt vårt ansvar sträcker sig, säger Lotta Brusk som är projektledare för Sommarlund.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons