Annons
Kultur

Tv-serien "Seinfeld" får ett soundtrack-album

Seinfeld-albumet, som är 40 minuter långt och innehåller 33 spår, släpps på fredag på alla digitala plattformar, enligt .
Musik • Publicerad 1 juli 2021
Omåttligt populära "Seinfeld" får ett soundtrack, 23 år efter att tv-serien gick i graven. Arkivbild.
Omåttligt populära "Seinfeld" får ett soundtrack, 23 år efter att tv-serien gick i graven. Arkivbild.Foto: Douglas C. Pizac/AP/TT

Det har gått mer än 23 år sedan den populära tv-serien "Seinfeld" gick i graven, men nu släpps ett soundtrack-album där seriens odödliga ledmotiv ingår, tillsammans med annan klassisk Seinfeld-musik.

Det är första gången som någon musik med tv-karaktärerna Jerry, George, Elaine och Kramer har gjorts tillgänglig utanför tv-seriens format.

Annons

"Den tog 30 år att göra", säger kompositören Jonathan Wolff, som inte vet varför det inte funnits något album under tv-seriens livstid under åren 1989–1998.

"Det kämpade på de första säsongerna. Vi blev en hit av en tillfällighet. Vi var upptagna med att få ut avsnitten och ingen tänkte på musiken. Och det är okej", säger han vidare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons