Annons
Kultur

Tv-stjärna kan få 30 års fängelse för våldtäkt

Tv-stjärnan Danny Masterson riskerar 30 års fängelse när straffet nu ska fastställas för två våldtäkter som han dömdes för i maj.
Nöje • Publicerad 7 september 2023
Danny Masterson slog igenom i tv-serien "That 70's show". Arkivbild.
Danny Masterson slog igenom i tv-serien "That 70's show". Arkivbild.Foto: Annie I Bang/Invision/AP/TT
Danny Masterson med sin fru Bijou Phillips under rättegången i maj. Arkivbild.
Danny Masterson med sin fru Bijou Phillips under rättegången i maj. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/TT

Våldtäkterna ägde rum i Mastersons hem i Hollywood 2003, då stjärnan stod på toppen av sin karriär efter genombrottet i tv-serien "That 70's show", som visades i TV4 i Sverige.

Masterson friades från en tredje åtalspunkt om ytterligare en våldtäkt, men riskerar ändå ett långvarigt straff när domen faller på torsdagen. Åklagarna hävdade under rättegången att Danny Masterson använde sin ställning inom Scientologikyrkan för att utnyttja kvinnorna, som också var medlemmar i den omstridda rörelsen.

Annons

Mastersons offer vittnade under rättegången att de varnats av ledare inom kyrkan för att prata med polisen om övergreppen. Men i samband med att metoo-rörelsen kom i gång 2017 trädde kvinnorna fram och polisen inledde en utredning som ledde till åtal.

Efter en första rättegång i november i fjol kunde inte juryn enas om ett utslag och processen fick göras om.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons