Annons
Kultur

Tvist ger "Walking dead"-skapare miljardbelopp

Tv • Publicerad 17 juli 2021
Frank Darabont som är upphovsmannen till "The walking dead" får 200 miljoner dollar i ersättning av tv-bolaget AMC. Han fick sparken från serien 2011. I augusti får seriens elfte säsong premiär. Pressbild.Foto: Jackson Lee Davis/AMC

Den utdragna tvisten mellan Frank Darabont, skaparen bakom zombie-succén "The walking dead", och tv-bolaget AMC är över efter att de båda parterna nått en överenskommelse som innebär att Darabont får 200 miljoner dollar (drygt 1,7 miljarder svenska kronor) i ersättning, skriver Hollywood reporter.

Det var 2013 som Frank Darabont stämde AMC eftersom han ansåg att bolaget gjort felaktig redovisning som innebar att han inte fick den ersättning han hade rätt till. Då handlade det om ett tiotal miljoner dollar som upphovsmannen efterfrågade.

Annons

Darabont, som även är regissören bakom filmer som "Nyckeln till frihet" och "Den gröna milen", fick sparken från tv-serien 2011. "The walking dead" som hade premiär 2010 är den första serie som tv-bolaget både producerade och distribuerade och därför har det här fallet setts som särskilt intressant när det gäller ersättning för strömmade tv-serier.

I augusti släpps den elfte, och sista, säsongen av den populära serien som är baserad på serietidningen med samma namn av Robert Kirkman, Tony Moore och Charlie Adlard.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons