Annons
Kultur

Tysk musikproducent i protest mot Spotify

Musik • Publicerad 4 januari 2022
Spotifys huvudkontor på Regeringsgatan i Stockholm. Arkivbild.
Spotifys huvudkontor på Regeringsgatan i Stockholm. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Den tyske EDM-producenten Skee Mask har i protest tagit bort sin musik från Spotify, skriver NME.

"Min musik kommer att bli tillgänglig där igen så fort det här företaget blir ärliga och respektfulla mot musikskapare", skriver han i ett uttalande som har publicerats på Twitter.

Annons

Skee Mask, vars riktiga namn är Bryan Müller, uppmanar även till bojkott av Spotify.

"Ge inte dina sista ören till ett så förmöget företag som uppenbarligen föredrar utveckling av krigföring i stället för att faktiskt utveckla musikbranschen".

Nyligen gick Spotifys grundare Daniel Ek in med 1 miljard kronor i det tyska försvars- och säkerhetsbolaget Helsing. Investeringen möttes av kritik och under hashtagen #boycottspotify uttryckte Spotify-användare sitt missnöje.

Spotifys har även kritiserats för sina ersättningsnivåer till upphovspersoner. 2020 uttryckte exempelvis Dee Snider, sångare i rockbandet Twisted Sisters, att strömningstjänstens upplägg gör att artister går miste om stora inkomster.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons