Annons
Kultur

Uppsala satsar på poddteater

Kultur • Publicerad 22 juni 2021
I sommar kan teaterpubliken lyssna på pjäser från Uppsala stadsteater i lurarna. Arkivbild.
I sommar kan teaterpubliken lyssna på pjäser från Uppsala stadsteater i lurarna. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Uppsala stadsteater satsar på teater i podcastformat. Sju dramatiker har bjudits in till att specialskriva kortpjäser, som nu har spelats in.

För regin står Lucas Krüger och Mathilda von Essen.

Annons

"När jag insåg att vi inte skulle kunna öppna för publik under våren så föddes idén om att skapa en ny form av radioteater. Att mitt under krisen kunna beställa sju nya pjäser av författare och dramatiker på kort varsel och få så unikt material tillbaka, att Mathilda och Lucas med hjälp av teknik och ensemble satt ihop sju helt olika upplevelser är fantastiskt", säger teaterns vd Petra Brylander i ett pressmeddelande.

Poddpjäserna är "Kjell-Åke och lövblåsen" av Alma Lindé, "I väntan på besked" av Talajeh Nasiri, "Instagram för blinda" av Amanda Svensson, "Fontänen" av Amar Jasarevic, "Apelsinträdet" av Lovisa T Onnermark, "ASMR" av Daniel Karlsson och "Den sista festen" av Alma Kirlic.

Den första pjäsen har premiär i dag, den 22 juni.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons