GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utvisningshotad Putinkritiker får scenläsning

Kultur • Publicerad 24 november 2022
Liza Alexandrova-Zorina. Arkivbild.
Liza Alexandrova-Zorina. Arkivbild.Foto: Privat

Dramaten ger 6 december en läsning med den ryska författaren, journalisten och Putinkritikern Liza Alexandrova-Zorina, som hotas av utvisning till Ryssland. Medverkar gör bland andra skådespelare från Dramatens ensemble.

"Dramaten fortsätter att aktivt stödja författare och konstnärer som verkar under hot i olika konfliktområden i världen. Att utvisa en öppet Putinkritisk journalist tillbaka till Ryssland under rådande situation känns verkligen inte bra", säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare, i ett pressmeddelande.

Liza Alexandrova-Zorina har sedan 2016 delat sitt liv mellan Stockholm och Moskva och är gift med en svensk medborgare som hon också har en son på 14 månader tillsammans med. 2021 valde hon att lämna Ryssland helt då den människorättsorganisation hon var engagerad i förbjöds av myndigheterna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.