GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vackra texter utan fart från James Blake

Skivrecension • Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 14 oktober 2021
Genre: Elektroniskt/Soul

James Blake

Album: Friends That Break Your Heart

Skivbolag: Republic Records

Det är inte många som har röst nog att sjunga med James Blake innantill då den Londonbaserade artisten har en stämma som ofta är nedtonad och svårkopierad. Det är få artister som gjort så stort avtryck som Blake, och hans popularitet har exploderat sedan hans första ep släpptes 2010. Blake har titulerats brittiskt underbarn och har rört sig i allt ifrån dubstep till modern soul och hip-hop. I det här skivsläppet har Blake inte släppt sina karaktäristiska mystiska beat som så ofta särpräglar honom. Innehållet involverar främst ballader och piano. Han har även behållit det mörker som hans texter verkar i. Orädd öppenhet om sina egna tankar och förtröstan om livet. Texterna är vackra, som vanligt. Den spröda stämman finns där, som vanligt. Det mystiska blir trygghet för honom. Men vart finns fartfylldheten någonstans?

Yasmine AbdullahiSkicka e-post
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.