Annons
Kultur

Våld och inte romantik i nytt Banksy-verk

Våld i hemmet snarare än romantik är temat för graffitikonstnären Banksys senaste verk, som lagom till årets Alla hjärtans dag-firande dök upp på en husvägg i den brittiska staden Margate.
Kultur • Publicerad 14 februari 2023
"'Valentine's day mascara" – den brittiske graffitikonstnären Banksys kommentar till Alla hjärtans dag.Foto: AP/TT

Väggmålningen av den anonyme konstnären föreställer en kvinna som, iförd karakteristiska 1950-talskläder och ett par gula diskhandskar, ser ut att ha knuffat ned en man i en frysbox. Kvinnans ansikte pryds av en blåtira och hon saknar en tand.

Frysboxen, som hade placerats vid husväggen i staden Margate i sydöstra England, flyttades dock från platsen några timmar efter att Banksy på tisdagsmorgonen bekräftat att han låg bakom verket.

Annons

På sitt Instagram-konto har den anonyme graffitikonstnären postat tre bilder av verket – som han har döpt till "Valentine's day mascara".

Redan för tre år sedan dök ett tidigare verk av Banksy upp på en husvägg i Bristol inför Alla hjärtans dag. Den gången valde konstnären att avbilda en flicka med en slangbella som skjuter iväg en bukett röda blommor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons