Annons
Kultur

Vem vill du prisa? Nominera till YA:s kulturpris senast tisdag! 30 000 kronor i vinstpotten

Vem eller vilka tycker du har gjort den största insatsen för kulturlivet i sydöstra Skåne? Välkommen att nominera kandidater till YA:s kulturpris!
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kulturpris • Publicerad 23 oktober 2023 • Uppdaterad 1 november 2023
Artisterna Viktor Rosberg och Lukas Larsson från Österlen får Ystads Allehandas kulturpris 2022.
Artisterna Viktor Rosberg och Lukas Larsson från Österlen får Ystads Allehandas kulturpris 2022.Foto: Mark Nordvall Hanlon

För tjugonde året i rad delas Ystads Allehanda ut sitt kulturpris – 2003 delades priset för första gången ut, då till cirkusartisten Timotie Girardon. I fjor fick musikerna Lukas Larsson och Viktor Rosberg.

Vem ska få det i år? Ta tillfället i akt och nominera senast den 31 oktober någon som du tycker har gjort sig förtjänt av årets pris. Det kan vara en individ, en institution eller en organisation som just du tycker förtjänar priset.

Fakta

Nominera – så går det till

Kriterier: Pristagaren ska vara verksam i sydöstra Skåne och enligt statuterna ska priset göra skillnad. Priset ska spegla mångfalden av kultur i vårt område, vill vi att de nominerade ska representera hela bredden av vårt kulturliv. Högt och lågt, stort och smått.

Hur: Skriv en kärnfull motivering och mejla redaktionen, posta ett brev eller lägg nomineringen direkt på vår låda på YA vid Österportstorg i Ystad. Märk mejl/brev: Kulturpriset

Vi vill ha nomineringarna senast 31 oktober.

Vem eller vilka som får priset avslöjas på Kulturfesten på Ystads teater 21 november.

Mejl: kultur@ystadsallehanda.se

Brev: Ystads Allehanda, kulturredaktionen, Österportstorg 1, 271 41 Ystad.

Alba MogensenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons