Annons
Kultur

Vill ta bort Trump från "Ensam hemma 2"

Film • Publicerad 16 januari 2021
Macaulay Culkin spelade i "Ensam hemma 2 – vilse i New York". Pressbild.
Macaulay Culkin spelade i "Ensam hemma 2 – vilse i New York". Pressbild.Foto: 20th Century Fox

Macaulay Culkin håller med dem som kräver att Donald Trumps cameoroll i "Ensam hemma 2 – vilse i New York" från 1992 klipps bort, rapporterar The Guardian.

I sociala medier har flera luftat sitt missnöje med att Trump dyker upp i en scen i filmen och ger rollfiguren Kevin McAllister vägbeskrivningen till en hotellobby.

Annons

Trump väntas ställas inför riksrätt efter stormningen av Kapitolium i Washington DC. Regissören Chris Columbus har sagt att han inte tycker det är rätt att ta bort Trumps insats i efterhand, men har berättat att Trump själv mutade sig in i filmen genom att kräva en roll i utbyte mot att teamet fick filma på Plaza Hotel, som han då ägde.

Huvudrollsinnehavaren Macaulay Culkin verkar hålla med kritikerna och har på Twitter uttryckt att han kan tänka sig att ersätta Trumps rollfigur genom att själv hoppa in nu i vuxen ålder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons