Annons
Kultur

Wanås Konst satsar på litteratursamtal

Litteratur • Publicerad 11 augusti 2021
Författaren Jonas Hassen Khemiri är först ut i Wanås Konsts litteratursatsning. Arkivbild.
Författaren Jonas Hassen Khemiri är först ut i Wanås Konsts litteratursatsning. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Inspirerade av den svenske författaren Jonas Hassen Khemiri satsar Wanås Konst i Skåne på en programserie med fokus på litteratur och texter, läsande och berättelser.

Satsningen går under rubriken "Livräddare", efter ett inlägg av Khemiri på Instagram i oktober 2020 där han skrev om "livräddare under ett år utan slut" och listade musiker med en särskild betydelse för honom.

Annons

Programmet består av läsningar och samtal om hur livsviktig en text kan vara, oavsett om det handlar om en hiphop-låt eller en roman. Vad utmärker en livräddande text? Vad är det som gör att vissa texter stannar kvar och andra bara sipprar ut?

Först ut den 29 augusti är passande nog Jonas Hassen Khemiri, som kommer att samtala med författaren och litteraturkritikern Eva Ström. Senare i höst gästar författaren och dramatikern Sara Stridsberg. Till det tredje och sista tillfället skapar ett ungdomsråd innehållet med inbjudna författargäster.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons