Annons
Kultur

Wes Anderson gör ny Roald Dahl-film

Film • Publicerad 8 januari 2022
Produktive Wes Anderson är på gång med en ny film, efter en berättelse av Roald Dahl.
Produktive Wes Anderson är på gång med en ny film, efter en berättelse av Roald Dahl.Foto: Brynn Anderson/AP/TT

Wes Anderson återvänder till en gammal favorit. Den amerikanske filmarens nästa projekt blir Roald Dahl-novellen "Den underbara berättelsen om Henry Sugar", skriver Little White Lies. I huvudrollen: Benedict Cumberbatch.

Det är inte första gången som Wes Anderson filmatiserar en berättelse av den brittiske författaren, 2009 gjorde han animerad film av Dahls "Den fantastiska räven". Den här gången blir det dock en spelfilm, med Benedict Cumberbatch som korthajen Henry Sugar – en man som utnyttjar sin förmåga att se med stängda ögon och till sist straffas för det.

Wes Anderson är just nu bioaktuell med "The French dispatch" och håller för närvarande på att filma stjärnspäckade "Asteroid City" (Tom Hanks, Tilda Swinton, Margot Robbie, Scarlett Johansson med flera). Först därefter kan den produktive regissören ta sig an "The wonderful story of Henry Sugar" för Netflix räkning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons