Annons
Kultur

Yoko Ono efterlyser hårdare vapenlagar

Nöje • Publicerad 8 december 2020
Yoko Ono uppmärksammar att det är 40 år sedan John Lennon mördades. Arkivbild.
Yoko Ono uppmärksammar att det är 40 år sedan John Lennon mördades. Arkivbild.Foto: AP/TT

Yoko Ono uppmärksammar amerikanska vapenlagar och efterlyser hårdare vapenkontroll i samband med att det är 40 år sedan John Lennon sköts till döds utanför sitt hem i New York City.

"En närståendes död är en urholkande upplevelse. Efter 40 år saknar jag, Sean och Julian honom fortfarande", skriver hon i ett inlägg på Twitter och citerar låten "Imagine".

Annons

Hon delar även en bild av John Lennons blodiga glasögon samt texten "över 1 436000 människor har dödats av vapen i USA sedan John Lennon sköts till döds den 8 december 1980."

Hon bifogar även hashtaggar som berör krav på vapenkontroll till sitt inlägg.

Yoko Ono blev vittne till händelsen då hennes make mördades av Mark Chapman utanför det hus där deras lägenhet ligger och där Ono fortfarande bor kvar. Chapman ansökte om att bli frigiven tidigare i år, men nekades för elfte gången.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons