Annons
Kultur

Ytterligare stämning efter dödliga filmskottet

Film • Publicerad 13 januari 2022
Flera av filmarbetarna har dragit varandra inför domstol efter det dödliga skottet vid inspelningen av västernfilmen "Rust". Arkivbild.Foto: Jae C Hong

Den som var ansvarig för skjutvapnen vid inspelningen av västernfilmen "Rust" har stämt leverantören av rekvisita, rapporterar BBC.

I stämningen anklagas denne för att ha levererat en blandning av lösa skott och skarp ammunition till inspelningen.

Annons

Det var i oktober förra året som filmfotografen Halyna Hutchins dödades när en revolver som filmstjärnan Alec Baldwin höll i avlossades under en repetition.

Leverantören Seth Kenney har inte kommenterat stämningen. I december förnekade han dock i en intervju att den dödliga ammunitionen kom från honom eller hans företag.

Myndigheterna i Santa Fe har fokuserat sin utredning på hur det kom sig att skarp ammunition fanns på inspelningsplatsen. I december meddelade en åklagare att det kan bli aktuellt med åtal mot enskilda personer.

Händelsen har resulterat i flera tidigare stämningar. Bland annat har den vapenansvariga Hannah Gutierrez-Reeds tillsammans med Baldwin stämts av en ljustekniker.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons