GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Zelmani vill mer men slätas ut

Skivrecension • Publicerad onsdag 22:08 • Uppdaterad torsdag 21:52
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Singer/songwriter

Sophie Zelmani

Album: The world ain’t pretty

Skivbolag: Oh Dear Recordings/UNI

Sedan tidigare är Zelmani tätt förknippad med stillsamt sound och små svängningar. Men, på nya albumet ”The world ain’t pretty” har fler uptempo-inslag släppts in i låtlistan, liksom fler utbyggda arrangemang. Ibland popigare, ibland jazzigare med stråkar och blås.

Men i takt med att ljudbilderna breder ut sig, desto mindre blir det kvar av Zelmanis egen närvaro, och helheten slätas ut. Tvekar.

Förändring i all ära, men Sophie Zelmanis uttryck behöver inte stöttas upp av polerad melodramatik, utan fungerar som bäst när det får komma nära. När det fritt får utforska de enkla vägarna. Här fångas den melankoliska nerven bäst i ”Do you remember” och den senare ”Do something”.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.