Annons
Nyheter

Det är Sannas tur nu

Hon går in till ”Only girl in the world”, publiken jublar redan efter första strofen och ståpälsen är ett faktum vid de där hjärtslagen när sirenen Sanna har blåst rent från all konkurrens med sin oslagbara mistlur och innerlighet och allt stannar upp. Även den här meningen.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2014

Hon står där och det enda man känner, det enda som betyder något, är det som står på KB:s löpsedlar utdelade i det 30 000-iga publikhavet: Det är Sannas tur nu.

Sanna Nielsen är i en helt egen och outstanding klass för sig, i årets startfält.

Annons

Sångkapaciteten, utstrålningen, framträdandet, den totala närvaron och äkthetskänslan är en fysiskt påtaglig abstrakt uppenbarelse som inte undgår någon. Omöjlig att värja sig mot.

För att det är på riktigt.

Ändå var det på håret.

Här har vi det. Varför jag fick en tvåa i matematik. Jag skrev ju det i finaldagens tidning – ”Enkel matematik. Lex Robin.”

Lex Robin – internationella juryn består av tidigare deltagare som alla känner igen artistisk storhet när den drabbar.

Saken var biff. Sannas givna juryröster och folkets kärlek skulle räcka hela vägen till att verkligen bli ”Only girl in the world” denna internationella kvinnodag.

Men så kvalade ju en avdammade Eurovision-vinnare in via Andra chansen, och ett ikoniskt schlagergäng till discoidkare som har älskats av de inbitna schlagerfantasterna sedan de grät på diskoteket för 14 år sedan. Och ett sådant trick i boken, en daterade r'n'b-ballad och discofrossa till trots, kan blända den mest luttrade jurymedlem.

En tidigare Eurovision-vinnare. Nostalgisk retrodisco. Tänkte inte på det.

Tänkte inte heller på en Gwen Stefani-stompande Ace Wilder som levererar något som i alla fall i schlagersammanhang känns kittlande fräscht … Bara att knyckla ihop Lex Robin till i papperskorgen.

För det var folkets kärlek som slutligen gav Sanna segern hon förtjänade. Så klart.

På scenen i Friends arena, på internationella kvinnodagen, blev Sanna Nielsen äntligen ”The Only girl in the world”.

Marcus Haraldsson
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons