Annons
Nyheter

Sannas sanslösa vinnartimmar

Äntligen fick Sanna Nielsen vinna Melodifestivalen – på sjunde försöket. Vi fick exklusivt följa med Sanna under segerkvällen.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2014
Efterfest! Sanna diggar när hennes medtävlande återigen framför sina bidrag inför gästerna.Foto: Foto: Annica Jönsson
”Mamma!” Sanna Nielsen och mamma Ingmarie Hägerstrand hittar varandra i arenan till slut.Foto: Foto: Annica Jönsson
Äntligen vila ut. En nykrönt schlagervinnare pustar ut inne i logen innan det är dags att svida om för efterfest.Foto: Foto: Annica Jönsson

Konfettin har lagt sig. Tv-kamerorna slocknat. Publiken i Friends Arena drar sig sakta mot utgångarna efter en spännande omröstning.

Till slut skiljde två poäng mellan Sanna Nielsen och Ace Wilder. Precis som 2008 vann Sanna folkets röst. Denna gång räckte det ända fram till seger.

Annons

– ”Det är vi som vunnit”, sa Fredrik (Kempe) men jag sa nej. ”Jo”, sa han. Då var det total glädje. Jag är chockad men så jäkla glad, säger Sanna med sångfågeln i famnen när hon träffar pressuppbådet.

Alla vill ha ett ord med vinnaren, och hon bollas fram och tillbaka mellan journalisterna.

– Det känns helt fantastiskt, helt sjukt. Äntligen! Tusen tack alla som röstat. Det ska bli så otroligt roligt, vilken resa jag får vara med om!

Att sångfågeln ska hem till Skåne finns det ingen tvekan om:

– Jag måste bara hem alltså. Hur vill du bli firad hemma i Bromölla?

– Ingen aning. Jag blir så sentimental. Det ska bli skönt att komma hem, träffa familj och vänner och alla fantastiska människor där hemma.

Flera fanns redan på plats i arenan för att stötta sin artist, bland annat sambon Joakim Ramsell som direkt efter avgörandet knappt tror det han hör och ser:

– Hon är så värd det och hon gör det så bra! Jag vet i fan vad jag känner just nu, det är helt otroligt! Hon skulle ju egentligen inte vara med i år. Hon sa ”Nej, nej, nej”. Men jag såg det i hennes ansikte första gången hon lyssnade på låten. Hon hade hörlurarna på sig: ”Den här vill jag göra”, sa hon.

Mamma Ingmarie Hägerstrand fanns också på plats:

– Helt otroligt! säger hon efter dotterns vinst. Det var för jäkla nervöst. Jag tänkte nä, det här går inte men tvåa är också ett bra resultat.

Annons

En snabb kram hanns med innan Sanna skulle vidare till logen. Där väntade de andra deltagarna och först ut att gratta var Panetoz, Sannas ”danspartners” och medfinalister från Linköping. Väl i logen väntade skivbolagsrepresentanter och stylistteamet.

Många och långa kramar följde varandra, den längsta med Joakim där ord viskades som bara de vet om. De 13 centimeter höga klackarna åker av innan det är dags för champagnekorken att flyga all världens väg.

– Vi ska till Köpenhamn!

Efter att ha vilat ut i logen och försökt smälta alla intryck, anländer Sanna till efterfesten en våning upp strax efter midnatt. Och visst är hon iklädd den klänning som skymtades i logen tidigare i veckan.

Hon körs fram de sista meterna i en bil för att sedan först kliva upp på ett podium inför smattrande fotoblixtar, sedan vidare till en ny scen för att ta emot hyllningar.

– Sanna har en fantastisk unik röst, och hon sjunger från djupet av sitt hjärta. Och hon har i sin röst, precis som Jussi Björling hade, hela det svenska sångregistret. Dessutom får man inte glömma att Sanna alltid levererar när det gäller. Alltid, konstaterar vinnarlåtskrivaren Fredrik Kempe.

Efter det traditionella champagnesprutet får hon framföra ”Undo” igen. Sedan väntar middag med de övriga artisterna. Lyckönskningarna är många. De allra flesta är eniga – det var Sannas tur att vinna.

Maria Sällberg
Emma Ståhl och Lisa Appelqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons