Annons

Skånemejerier varslar 40 personer

Näringsliv • Publicerad 20 januari 2005

Skånemejerier har varslat ett 40-tal medarbetare om uppsägning som följd av ökad konkurrens på mejerimarknaden. Under 2004 drabbades företaget av vikande nettoomsättning och försämrad lönsamhet.

Förhandlingar med de fackliga organisationerna inleddes på onsdagen. Det är tjänster på företagets samtliga sex arbetsplatser som ska bort.

Annons

Den pådrivande processen är, enligt ett pressmeddelande från Skånemejerier, de stora förändringarna i omvärlden. Det gäller bland annat EU:s ändrade jordbrukspolitik, lågprishandelns starka frammarsch och handelns satsning på egna varumärken.

"För att kunna säkra tillgången på mjölkråvara och hålla uppe lönsamheten mot våra ägare, de skånska mjölkbönderna, måste vi ta konsekvenserna av ett förändrat marknadsläge genom en stark intern effektivisering", säger vd Rolf Bjerndell.

Den personal som berörs kommer att erbjudas ett individanpassat omställningsprogram. (TT)

$LOC_ON$skåne$LOC_OFF$
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons