Nyheter

33-åring åtalad för att ha antastat unga flickor

En 33-årig trelleborgare misstänks för att ha cyklat runt i Trelleborg och tafsat på unga flickor i tioårsåldern. Nu har han åtalats för nio fall av sexuellt ofredande.
Nyheter • Publicerad 9 december 2002

Det var i somras som 33-åringen cyklade omkring i Trelleborg och sökte upp unga flickor. Mannen gjorde sig ärenden och började tala med dem. Under tiden lade han armen om dem och smekte dem över rumpan. I något fall har han även stuckit in handen under en flickas kjol. När flickorna protesterade blev mannen skrämd och cyklade iväg. Ofredandena skedde mellan maj och september i år utomhus på olika platser runtom i Trelleborg. Den yngsta flickan som utsatts för mannen är 8 år och den äldsta 12 år. De har alla berättat liknande berättelser om hur det hela har gått till. Vid ett par tillfällen har någon förälder till flickorna även sett mannen. Enligt åklagaren, Lars Morand, har flickorna och ett par föräldrar pekat ut den 33-årige trelleborgaren vid fotokonfrontationer. Detta hoppas åklagaren tillsammans med förhör med flickorna ska fälla mannen som riskerar böter eller fängelse i upp till två år. Själv har mannen nekat till att han begått något brott. Sammanlagt handlar det, enligt stämningsansökan, om nio flickor som blivit antastade. - Jag tror att vi fått in nästan hundra procent av dem som anmält det. Men det kan vara fler som blivit utsatta. Vissa kanske inte ens vet att man ska anmäla sådant, säger Lars Morand. De nio flickor som gjort anmälan kan, om mannen blir dömd, få skadestånd. Den 33-årige mannen åtalas samtidigt för olovligt innehav av alkoholdrycker. Den 6 september i år befann han sig på ett hotell i Trelleborg och hade då 7 liter sprit och 23 liter starköl som han misstänks ha försökt sälja. Han har erkänt att han under sommaren satte upp anslag i olika butiker med erbjudande om försäljning av sprit och starköl men nekar till brott. Han påstår att syftet med anslagen var att få samtal till sin mobiltelefon för att få bonus på sitt telefonabonnemang. Alkoholen som han hade med sig på hotellet hävdar han var för eget bruk.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.