Nyheter

"Åkermans ruta"

Min veckoslutsspalt blir kort. Jag skulle visserligen väldigt gärna vilja gå mera på djupet i det särdeles illa fungerande äktenskapet mellan Skånetrafiken och dess nya partner, beställningsorganet Samres/Serviceresor (tydligen en gemensam "telefonhärva").
Nyheter • Publicerad 6 december 2002

Men vissa i ledande ställningen verkar svåråtkomliga. Därför lämnar vi detta trista resetjafs åt sitt öde tillsvidare. Nu ska jag ta mig hem (i egen bil för säkerhets skull) och baka julakakor. I första hand tillsammans med de båda bonusbarnbarnen. Men föräldrarna, mostern/fastern, mor- och farmodern - ja, hela smeten - får givetvis hänga med i baket. Hustrun ville ha förslag på lämpliga bakverk. Två av mina främsta julfavoriter sorterades omgående bort - på grund av de yngsta bagarnas medverkan. Orsaker? Dels den lömska heta oljan vid klenätbaket och dels risken för att småttingarnas ivriga tummar skulle perforera mandelmusslorna. En fortsatt ro- och njutningsfylld advent!

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.