Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Fylld av en väl tilltagen portion sval och skön höstluft i lungorna ger jag mig frejdigt i kast med veckans uppgifter. En helg tillsammans med scouterna i strövområdet vid Snogeholm, på säkert avstånd från de marker där jägarnas kulor och hagel just nu viner som mest, ger ett välbehövligt tillskott i energiförrådet.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2002

Åter vid min pulpet och skärm ska jag försöka hjälpa en nätinsänderska i nöden. Birgitta Waker från vår papperstidnings västligaste domäner gör tvenne efterlysningar, av vilka jag kommer att behandla blott den ena. Hon skulle väldigt gärna vilja bli medlem i den trädgårds- eller odlarförening som i ett TV-program i våras planterade rosor i Ystads klosterruin . - Väldigt trevligt att intresset för vårt rosarium sprider sig. Trädgårsföreningen Sub rosa tar givetvis gärna emot nya medlemmar. Ta bara kontakt med ordföranden Maria Roxenius eller vicen Iréne Trotzig så ordnar det sig, meddelar alltid tillmötesgående stadsträdgårdsmästaren Per Larsson. Birgitta, som nyligen hamnat söder om landsvägen, efterlyser också den dam hon träffade vid en semesterresa. Som upplysning, även till andra läsare/mejlare/nätskribenter, vill jag dock påpeka att dylika personliga kontakter tages på annan plats i tidningen - nämligen annonsplats. Slut för idag. Nu ska jag hem och måla fönster innan solen sjunker bakom horisonten och aftondaggen faller.

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons