Nyheter

Anhållen för hjälp vid Hallrymning

En man har anhållits som misstänkt för att ha hjälpt fyra interner att fly från Hallfängelset i förra veckan, erfar Dagens Nyheter.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2004

Mannen, som är född 1983, misstänks ha befunnit sig i den bil som hämtade de fyra rymlingarna utanför fängelsets entré. Hans försvarare, Göran Wallander, bekräftar för Dagens Nyheter att misstanken riktats mot hans klient, samt att denne nekar till brott. Den anhållne har genomgått inledande förhör vid Kronobergshäktet i Stockholm och den formella brottsrubriceringen är främjande av flykt - ett brott som kan ge upp till fyra års fängelse om det bedöms som grovt. Enligt Göran Wallander är hans klient inte släkt med någon av rymmarna. Han är inte heller anställd på Hallanstalten. Chefsåklagare Stefan Berg vill inte bekräfta uppgifterna om att en misstänkt medhjälpare gripits och anhållits. Däremot bekräftar han för tidningen att personer på Hallanstalten har delgivits misstanke om brott.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.