Annons
Nyheter

Barn anmälda som sanitär olägenhet

Barnens lek i trädgården blev för mycket för grannarna. Nu har de anmält familjen Welin-Kristianssons barn till Trelleborgs kommuns miljöförvaltning.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2002
BILD: Mårten Svemark
BILD: Mårten SvemarkFoto: 

Marie Kristiansson tillsammans med döttrarna Annie och Sandra. BILD: Mårten Svemark De har blivit en sanitär olägenhet och miljöförvaltningen informerar i ett brev föräldrarna om anmälan och undrar vilka åtgärder de tänker vidta för att få tyst på barnens lek. - Vi kommer inte vidta andra åtgärder än vad vi redan gjort. Vi säger till när det blir för högt. Men vi kan knappast tejpa igen munnarna på barnen, säger mamma Marie Kristiansson. Det klagande grannparet är nyinflyttade och det var strax efter midsommar som det första telefonsamtalet kom. Sedan kom det två till. Sista gången visade familjens nummerpresentatör ett Lundanummer. Nu har alltså paret vänt sig till miljöförvaltningen med en formell klagan. De hävdar bland annat att barnen skriker flera timmar om dagen och att de skulle tävla om vem som kan skrika högst. - Men det här är klart överdrivet. De brukar leka häst eller katt. De leker som andra barn, säger Marie. På miljöförvaltningen har miljöinspektör Lilian Flygare Ivarsson fått ärendet på sitt bord. Hon är själv mamma och har aldrig tidigare varit med om att någon anmäler barns lek i trädgården som sanitär olägenhet. - Vi får in mycket klagomål, men detta är ovanligt. Vi har ännu inte gjort någon bedömning. Det vi gjort nu är att skicka ut ett informationsbrev, som i princip talar om vad anmälaren har sagt. Det som återstår är att ta reda på om det är en sanitär olägenhet för människor eller ej, säger Lilian Flygare Ivarsson. - Vi måste hantera detta som vilket ärende som helst, fortsätter hon. Ärendet ska nu prövas mot Miljöbalken.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons