Nyheter

Betygen på partiernas ungdomslöften

YA frågade partierna i Ystad: "Vad vill ni göra för ungdomarna i Ystad?", sedan lät vi vår panel med fem förstagångsväljare sätta betyg på partiernas svar.
Nyheter • Publicerad 12 september 2002

Betyg 5 är bäst, 1 är sämst. Här är elevernas dom. Vänsterpartiet: "Billiga bostäder och mer ungdomskultur, kanske en utescen vid biblioteket." Medelbetyg: 3,0 Folkpartiet: "Värna musikskolan och utveckla den till kulturskola." Medelbetyg: 1,8 Ystadspartiet: "Se till att de får körkort och att eleverna intresseras för något i skolan." Medelbetyg: 3,8 Miljöpartiet: "Fortsatt utveckling av Ungdomens hus. Fler insatser mot ungdomsmissbruk och motverka drogliberala stämningar." Medelbetyg: 4,0 Centern: "Skapa en vettig fritidssysselsättning." Medelbetyg: 3,8 Sveriges pensionärers intresseparti: "Ungdomens hus är på gång. Partiet är för en idrottsplats och vill rusta upp badhuset." Medelbetyg: 3,25 Moderaterna: "Ungdomens hus ska bli färdigt först och främst. Lösa frågan om en idrottsplats och kanske en ishall." Medelbetyg: 1,4 Socialdemokraterna: "Ungdomens Hus och ge dem större inflytande och i den demokratiska processen." Medelbetyg: 3,8 Kristdemokraterna: "Ordna fler aktiviteter för bland annat de som inte är knutna till föreningar." Medelbetyg: 3,4

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.