Nyheter

Bonafide: Something's dripping

Två år har passerat sedan den självbetitlade skivdebuten, och nu är Malmöbandet Bonafide tillbaka med en ny dos bredbent dieselrock. Den här gången har gänget tagit med sig Chips Kiesbye, en av Sveriges vassaste rockproducenter, in i studion. Bra idé. För ljudet är så fett att jag är rätt övertygad om att även grannarna blir lyckliga när volymratten skenar medsols. Skitigt men ändå rent, som ett par slitna favoritjeans som precis plockats ur tumlaren.
Nyheter • Publicerad 15 september 2009
Foto: 

Pontus Snibbs röst, som för tankarna till en Chris Cornell som blivit frälst på the Faces, låter bara bättre och bättre. Och förmågan att locka feta solon ur gitarren har han inte förlorat.

Skivan öppnar starkt med kaxiga Dirt boundoch den biffiga Hard livin' man, som spänner musklerna med tuggande riff, svällande hockeykörer och en självhäftande refräng. Den ösiga duetten med Mia Coldheart från Crucified Barbara i Straight shootersär en annan höjdpunkt. Men i takt med att riffen radas upp så glider plattan in i en lite jämntjock lunk, som fårSomething's drippingatt kännas längre än vad den är.

Nåja. Jag väntar fortfarande på Bonafides fullträff. Men under tiden är Something's drippingriktigt trevligt sällskap.

Emil Sandgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.