Nyheter

Brummers krog åter i rampljuset

Brummers Krog i Skåne Tranås har hedrats med årets Hederstallrik som delas ut av Sveriges största krogguide - Vägarnas Bästa.
Nyheter • Publicerad 18 april 2002
Lennart och Sussi Brummer. ARKIVBILD: MATZ JÖNSSON
Lennart och Sussi Brummer. ARKIVBILD: MATZ JÖNSSONFoto: 

Förutom att de utser Sveriges bästa krog, som i år blev Oaxen Skärgårdskrog som ligger på Hölö, utser de också åtta Hederstallrikar. Och de delas ut till krogar som visat att de har ett glödande, aptitretande engagemang i kök och matsal. Förutom det strålande omdömet får Brummers krog extra poäng för sitt egensinnigt goda österlenkök i skånsk-fransk bykrogsanda med danskt gemyt. Inte dåligt! Grattis Lennart och Suss Brummer! -Tack så mycket. Jag var helt ovetande om utmärkelsen när det plötsligt kom en vacker blomsteruppsättning med blomsterbud, säger Lennart. På ett kort stod det bara grattis från SOR, som är vår organisation. Jag förstod ju att det var något speciellt så jag kollade på deras hemsida och såg då att Vägarnas Bästa utsett årets vinnande krogar. Det är en uppmuntran som gör en glad.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.