Annons
Nyheter

Butiksrånen färre för första gången på tio år

Nyheter • Publicerad 13 januari 2005

För första gången på över tio år blir butiksrånen färre. Enligt Brottsförebyggande rådet minskade antalet med sju procent förra året.

Rånen där förövarna var beväpnade med skjutvapen, den kategori där nedgången var störst, minskade med tio procent " från 375 under 2003 till 338 förra året

Annons

"Det här trendbrottet har vi väntat på. Vi har jobbat hårt med förebyggande arbete, och butiksinnehavarna har lagt ner stor möda på att öka säkerheten i sina butiker", skriver Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk handel, i ett pressmeddelande.

Det totala antalet butiksrån minskade från 899 under 2003 till 839 rån förra året.

Svensk handel varnar dock för att nedgången kan vara tillfällig, eftersom butiksinnehavarna beställer färre hämtningar av kontanter och i större utsträckning själva transporterar pengarna till banken. Skälet är enligt Svensk handel att avgifterna för kontanthantering ökat kraftigt. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons