Nyheter

Dyr räkning för snöröjning i Tomelilla

Hala gångbanor och högar av snö har säkert fått en och annan trafikant att svära den senaste tiden.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2002

Och Nils-Einar Hansson på gatukontoret i Tomelilla kommun erkänner att han fått ta emot klagomål. Men han tycker att Tomelilla kommun har klarat sig jämförelsevis bra.

När snön föll och vintern var som strängast hyrde kommunen in fyra snöröjningsmaskiner. Dessutom arbetade sex av de anställda på gatukontoret med snöröjning och sandning.

- När vi kör som intensivast kostar snöröjningen kommunen totalt 10 000 kronor i timmen, berättar Nils-Einar Hansson.

Det blir snabbt pengar. Nu "räddas" snöröjningsbudgeten av den milda vintern i början av fjoråret. Nära 800 000 kronor var i fjor budgeterat till vinterväghållning.

Avstämningen efter årsskiftet är ännu inte gjord, men Nils-Einar Hansson räknar med att ändå ha kvar mellan 50 000 och 75 000 kronor från fjoråret.

Nu hoppas han att den värsta vintern är över. Pengarna i årets budget ska helst också räcka till att hålla gatorna och kommunala gångar i ordning i slutet på året.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.