Annons
Nyheter

Elinor trea i Finnkampen

Elinor Holgersson, den spjutkastande Ystadstjejen lyckades hyfsat i juniorfinnkampen men dras med en ryggskada som hon ska försöka bli kvitt i vinter.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2002

Att Elinor Holersson är en av landets främsta unga friidrottstjejer visste vi sedan tidigare. I helgen fick hon ytterligare ett bevis på att hennes kvaliteter uppmärksammas även från förbundshåll. Som en av två tjejer var hon nämligen uttagen att representera Sverige i juniorernas finnkamp i Helsingfors. Finska tjejer är av tradition starka i kastgrenar men Elinor blev bästa svenska, trots att hon slog upp sin envisa ryggskada igen. - Jag kastade visserligen alla kasten men kände av skadan och nådde inte de resultaten som jag har kapacitet till, förklarar Elinor. 18-åriga Elinor har ett personbästa på 47,51 men fick nöja sig med 39,98 den här gången. De båda finska tjejerna kastade båda över 48 meter. Det finns dock chans till revansch till nästa år. Junior är man egentligen bara till det år man fyller 18 men det pratas om att reglerna ska ändras så att även 19-åringar ska få vara med i finnkampen och i så fall är Elinor aktuell till nästa år igen. Först och främst gällder det emellertid att läka den onda ryggen. - Jag har haft mycket problem med den i år men nu under vinterhalvåret ska jag se till att få ordning på den genom att styrketräna ordentligt, fortsätter Elinor. I dagarna påbörjar Elinor det tredje och sista året på friidrottsgymnasiet vid Borgarskolan i Malmö. Numera bor hon också inne i storstaden och får på så sätt mycket lättare att hinna med träningen på Atletikum. Tidigare representerade hon som bekant Ystads IF men tävlar numera för IK Pallas. - I YIF hade vi mer kollektiv träning medan den är individuell här. Jag tränar i snitt två-tre timmar om dagen under veckorna. Även om toppresultaten lyst med sin frånvaro den här säsongen känner Elinor att hon har mer att ge så fort ryggen blivit bra. - Jag har blivit fysiskt starkare och fått bättre teknik sedan jag började här inne. Nästa säsong går junior-EM i Finland. Det är mitt nästa stora mål, avslutar Elinor Holgersson.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons