Nyheter

Elofsson missar stafetten

Den svenske skidkungen Per Elofsson har inte haft något lyckat OS. På fredagen kom nästa smäll. Elofsson är sjuk och missar söndagens stafett.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2002

Det var på en presskonferens inför stafetten på fredagsförmiddagen, amerikansk tid, som chockbeskedet kom. Elofsson ligger nedbäddade med en ordentlig förkylning och missar stafetten. Därmed försvagas det svenska stafettlaget ordentligt. Med Per Elofsson i spetsen tog stafettlaget silver i fjolårets VM. Nu är plötsligt chansen till medalj liten. Per Elofsson har efter tre lopp i OS ännu inte tagit någon medalj. Nu blir femmilen nästa lördag sista chansen om svensken är återställd till dess. Morgan Göransson ersätter Elofsson i stafettlaget som i övrigt består av Mathias Fredriksson, Niklas Jonsson och Magnus Ingesson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.